Kunsten å se et menneske i enhver kunde fremfor en kunde i ethvert menneske

Oppdatert: 27. aug. 2020

CRM - en litt forslitt trebokstavforkortelse som folk flest assosierer med it-baserte kundesystemer......eller en måte for bedrifter å tenke på, leve på og organisere virksomheten sin rundt?


Jeg velger meg det siste. Mange CRM prosjekter har dreid seg om it og programvare. Om hvordan få folk til å ta it verktøy i bruk, og registrere rett i systemene. Slik jeg ser det, dreier dette seg om noe annet. Det starter med hvilken kundefilosofi man skal ha. Hvordan kan kundereisen i egen virksomhet organiseres og hvilke regler skal vi ha for vår kundebehandling?


I higen etter å effektivisere, optimalisere og digitalisere virksomheten sin, må man ikke ta lett på kundeopplevelsen og de mentale elementene som gjør at kunden får nødvendig tillit til deg. Kjøper av deg. Blir begeistret. Kjøper igjen, og igjen, og sågar får andre til å kjøpe av deg. Det handler om å være seg bevisst på at mennesker handler med mennesker og at følelser spiller en viktig rolle i kjøpsbeslutninger. Også om du jobber med B2B. Det handler om å se kunden, bry seg om og gi kunden en opplevelse av skreddersøm i leveransen din.


Men er dette god økonomi? Jeg mener ja! Klarer du gjennom å skape gode, unike kjøpsopplevelser å få et sett ambassadører, er mye gjort. Du kan spare mye penger på reduserte markedsføringskostnader og mindre kaldt salg. Skreddersøm trenger heller ikke koste mye. Det handler om øyeblikkets kunst og at hver enkelt i virksomheten tar ansvar for å levere fornøyde kundeopplevelser. Hver gang. Ved å etablere kjøreregler og beste praksis standarder, legger man til rette for at det ikke er flaks om kunder får gode kjøpsopplevelser.


Det handler om å se et menneske i enhver kunde fremfor en kunde i ethvert menneske.

108 visninger0 kommentarer
 
 
.color_11 { color: red !important; }